Saturday, September 22, 2012

31 OGOS 2012

Assalamualaikum w.b.t

Cerita ni dah lama, cuma malas nak mengarang. Tapi sekarang mood nak mengarang tu tetiba je datang.. Haha. Ni cerita 31 Ogos yang lalu. Sempena hari Kemerdekaan, saya dan En.Hubby join perarakan geng-geng motor besar kat Raub. 

Seawal pukul 6 pagi kami bertolak dari temerloh, sebab majlis start pukul 8 pagi. Lebih kurang dalam pukul 7 pagi kami dah sampai Raub, berkumpul kat Ibu Pejabat Polis Daerah Raub. Tepat pukul 8 pagi majlis bermula. Okey, jom kita layan gamba ^^

Masing-masing nampak macam excited!! hehe..
 
Sebahagian geng-geng motor yang baru sampai pagi tu.. ^^

Nampak tak En.Hubby nun jauh di sana?? Bukan main happy dia borak-borak ngan member-member dia. Bini dia ni ditinggalkan sorang-sorang layan handphone.. T___T
 
Masa ni ngah sibuk susun-susun motor ikot color kot..

Dah siap susun. Tengok lah, motor En.Hubby paling depan, jadi leader. Hahaha~ Sebab En.Hubby je yang bawak bini *maklumlah, takleh berenggang lama..ikot je ke mana pi*, so kena duk depan lah..hahha~
 
Owh..motor mu motor ku juaaaaa~ ngee =P
 
Bersedia untuk berlepas.. En.Hubby eksaited nak amek gambar masa ni. Dah elok-elok duk atas motor, terpaksa turun balik. Gambar punya pasal.. Haaaddoooiiihhh!! >o<

Perarakan ni kejap jer. Tak sampai 5 minit dah sampai dataran. Sengih-sengih pandang orang-orang besar yang berdiri atas pentas tu, lepas tu habiiiiiiiiiiiiiiiisssss!! Kejap sangat...hoho
 
Saya & En.Hubby - selepas perarakan -

 
Saje posing-posing!! hahhaha~ *koya je lebih*

Sepatutnya lepas perarakan kena join majlis tu..dengar ceramah bagai. Tapi disebabkan En.Hubby kerja, kena standby kat rumah, kot-kot hospital call, so kami terus je balik temerloh. Pukul 10 lebih camtu, kami dah sampai rumah. Tu je lah cerita nya.. takde menarik sangat pon.. hehe~ ^^

K, daaa..


Wallahua'lam






6 comments:

Jojoe said...

hamboiii..jadi minah rempit dia yerk?hehehee

eLyA said...

Hahahahaa...skang ni je la nak merempitnye. Nt da jual xleh da

Jojoe said...

hohoho...nk jual naper? tukar kreta eh?

eLyA said...

krete da de la kak...hehehe~ nt dah de anak xkan nak tinggal anak g merempit plak...hahhahha~ haruu!! better jual. Kalo x jual, nt hubby g merempit sorang2!! ofkos la i x kasi uuuuu...hhahaha =P

Jojoe said...

rempit sorang2 xper..sekali ada penumpang tu yg bahaya..hehehe.. akak stuju..jgn kasi!...haha

eLyA said...

Merempit sorang la bahaye.. Kalo de penumpang aka bini dia kat belakang, dia bawak slow sikit..lebih berhati-hati la..hahahha