Sunday, September 23, 2012

OWH...CAMERON!!

Assalamualaikum w.b.t

Hai readers semua!! *haha..macam lah ada* Saya baru je balik bercuti dari Cameron Highland dengan En.Hubby terchenta dan keluarga mertua. Ekceli, ni last minute nye plan. Tetiba je rase nak gi jalan-jalan sana. Kebetulan En.Hubby off kerja hari sabtu, tapi hari ni (Ahad) kerja petang. Kami bermalam satu hari kat sana..

Lebih kurang pukul 12.15 tengah hari semalam, kami keluar dari rumah. Isi minyak motor dulu *ye..kami merempit ke sana..hahaha*, pastu tetiba tertinggal barang, terpaksa kena patah balik...huwaaa~ Dalam pukul 1 baru lah masuk highway. Kami dari Temerloh, keluarga mertua pulak dari kL. So, jumpa kat Cameron. Nak ke Cameron, kami tak lalu Tapah, tapi kami ikot jalan Raub sampai ke Sg.Koyan dan terus ke Cameron. Lebih kurang 2 jam setengah kami sampai kat Tanah Rata, Cameron Highland.

Terus check in Apartment *ape ntah nama apartment tuh..hailaaa*, lepas tuh keluar makan steamboat. Lapar giler wokeeyyyhhh mase tu!! Dah la tak breakfast. Hoho.. Petang lepak-lepak kat rumah. Lepas Magrib keluar balik, makaaaaannn!! *hahahhaha...asik makan je*. Malam semalam kami makan Western Food. Kedai tu tepi Hotel De La Ferns *kalau tak silap nama dia la*. Saya makan chicken chop sos blackpepper *tapi depa bagi salah sos..depa bagi sos mushroom..nasib baik sedap..hahha*. Sedap la gak makanan dia. Hehe..

Lepas makan, konon nya nak jalan-jalan kat pasar malam kat Brinchang tu. Tapi memandangkan ramai sangat orang, terbantut lah niat kami ke sana. Tambah lagi adik ipar excited nak balik, nak tengok bola. So, kami pun balik lah... Sampai je rumah, tak tahu nak buat apa. Kononnya nak join tengok bola sekali, tapi tahu-tahu je lah..bila perut dah kenyang, mula lah mata dah berat. Pukul 10 lebih, masuk bilik, tido!! Hahaha~

Pagi keesokannya (Pagi tadi lah), breakfast kat kedai makan Zainab Sam. Lepas tu balik rumah, rehat jap, pastu terus kemas-kemas nak check out. Sebelum balik Temerloh, sempat singgah pasar. Hehe~ Lebih kurang pukul 11.15 pagi, kami bertolak dari Cameron. Sekarang dah selamat sampai rumah.. Alhamdulillah~ ^^

Pe yang kami beli kat sane? Hahaha... 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ni lah dia~
 
1) Purse Kulit. (Handmade)
 
Beli kat Tanah Rata. Kedai kecik je, letaknye betul-betul bertentangan dengan kedai makan Zainab Sam. 
En.Hubby suka tengok barang-barang kulit kat sana. 
Ekceli saya dah ada purse, cuma nya, purse tu besar sikit...susah nak bawa masa kerja nanti. 
So saya beli yang kecik sikit, muat-muat je masuk poket. 
Puas hati dengan kualiti dia, En.Hubby kata tahan lama. 
Dulu *beberapa tahun yang lepas kot*, En.Hubby pun beli purse dia kat sini gak. Masih lagi guna dan elok sampai sekarang. 
Mahal sikit takpe, asal berbaloi guna. ^^

2) Jagung
 
Ni kami beli kat pasar. Murah je. RM10 = 13 biji. 
Isi dia cantik, elok dan sedap *En.Hubby, adik ipar & ayah mertua yang rasa jagung tu..depa kata sedap...tu yang beli tuh* 
Half bagi kat jiran. Kami berdua tak mampu nak habiskan 13 biji jagung uh... *berak jagung nanti...ewwwwwww*

3) Strawberry
 
Yang ni kami tak beli, mak mertua yang kasi. Hehe.. Rasa dia?? 
Hahaha...no komen!! >o<






Ok lah...saje je nak merapu kat sini. K bye




p/s : Gambar kami takde. Kami bukannya 'fotogenik'/'fotogediks'..hahahhahaha~


Wallahua'lam

8 comments:

Jojoe said...

tringin nk makan strawberries fresh lagi...huhuhu...terliur sudahhh..

eLyA said...

nt akak p honeymoon sane..hahhah~

Jojoe said...

hahah... xkot...:P .. si dia xminat dah p sana...huhuhu... akak ok jer..leh soping2..hahaha

eLyA said...

Hamboih...da minat da eh p sane..de tempat menarik yg nak s rekomenkan? Sy x g honeymoon lagi ni.. Hehe

Jojoe said...

hahaha..jom la g honeymoon sesama...kita p korea nak..hahaha

eLyA said...

Wah!! Org bnyak duit cam akak boleh la kot p korea...hahahha~ sy pokai xde duit =P

Jojoe said...

alaaa.... apa yg pokai tu.akak p sabah jer kot....ececee

eLyA said...

Hoho..jumpe kat sabah next year..sy g skodeng akak!! >_<