Wednesday, June 22, 2011

RENCAH KEHIDUPAN

Salam..

Dah beberapa hari tak update blog. Dan beberapa hari gak, mood aku x berapa baik. Otak celaru, hati resah, x tenang, emo x stabil. Tapi sekarang..alhamdulillah..semua nya dah kembali seperti biasa. Biasalah, rencah kehidupan...kadang2 up, kadang2 down, kadang manis2, kadang2 pahit. Bak kata *sape ntah*, warna warni kehidupan..Kalau hidup kita ni xde warna warni, plain je...x seronok la kan. *Yee2, aku agree!!*

Yang x tahan nye, time manis uh, memang x ingat dunia. Rasa cam duk dalam dunia sendiri. Ala2 *dunia ini aku yang punya*. Tima manis gak la kalau nak tengok senyum sampai telinga, tersengih2 *nampak semua barisan gigi yang putih melepak*, hati riang berbunga2, muka bercahaya, mata bersinar2..Rasa nak menjerit, nak gitao satu dunia *aku la yang paling hepi, bahagia kat dunia ni*.


Tapi bila pahit, sedih, rasa cam dunia ni nak kiamat, hidup x bermakna. Kalau bumi ni segi empat, nak je menyorok kat bucu2 bumi..biar xde sape yang jumpa.. *ok2, impossible..!!*. Time ni muka monyok *cam baru kematian kucing kesayangan*, mata lak asyik nak nanges je.. pastu terperuk dalam bilik, layan perasaan sorang2. Kalau bagi orang yang otak nya dah x waras, boleh sampai tahap nak bunuh diri... *huish, mintak jauh la..nasib baik aku still waras*


Apa2 pun, yang penting
SABAR!! Sabar hadapi semua ni.. bila satu2 kejadian pahit atau sedih berlaku ke atas kita, just fikir, mungkin Allah nak menguji kita..nak tengok sejauh mana iman kita, sejauh mana kesabaran kita. Allah xkan menguji seseorang hambanya di luar kemampuannya. InsyaAllah, segala yang pahit berlaku tu, ada hikmah di sebaliknya.. Jazakallah. Salam





Bye...

4 comments:

Jojoe said...

wahhh..i likeee...tringat masa aktif kat netlog dulu..selalu merapu2 tulis blog..hehehehe

eLyA said...

hahaha..tu la kak. Sy pon sama. Cam x hengat dunia bila merapu kat blog netlog uh.. aigooo =P

Jojoe said...

tu la,,kenangan terindah tau..tp sayang..lepas kena tipu ngan sos tomato..akak memang dah tawar hati nak netlog..huhuhuhuh

eLyA said...

banyak kenangan pahit manis kat sana kak...hmm ^^,